Delen Duurzame Energie voortvarend van start!

Na een jaar van conceptontwikkeling is het zover. Delen Duurzame Energie (verder D2e) is opgericht en gaat de eerste energiecoöperaties voor woningcorporaties oprichten

Hulp bij verlagen elektriciteitsrekening

D2E helpt woningcorporaties en gemeenten met het opzetten van energiecorporaties. Deze energiecorporaties regelen fikse kortingen op de energierekening voor de leden: huurders van woningcorporaties of inwoners van de gemeenten. Hoe? Door op de daken van gebouwen zonnepanelen te leggen en via de zgn. postcoderoosregeling vrijstelling van energiebelasting te regelen voor de leden van de energiecorporatie.

Vliegende start

Afgelopen april is D2E opgericht. Na een periode van een jaar, waarin intensief met instanties als de Autoriteit Wonen, ministerie BZK en de Belastingdienst is samengewerkt, is nu een goed werkende en goed gekeurde aanpak beschikbaar. En deze wordt meteen op meerdere plekken in Nederland ingezet. Om te beginnen bij Rijnhart Wonen in Leiderdorp, bij Viveste in Houten en in de gemeente Geertruidenberg. Zes andere woningcorporaties hebben al belangstelling getoond.

Geslaagde bijeenkomst op 10 mei

Met de eerste klanten, onze vast partners Greenchoice, Bluehome en Inventum en belangstellende woningcorporaties is vrijdag een drukbezochte, geslaagde bijeenkomst georganiseerd. De laatste ontwikkelingen zijn besproken en de partners hebben zich gepresenteerd en hun bijdrage aan de aanpak toegelicht.

Start platform

Deze bijeenkomst was de start van een platform dat regelmatig update-bijeenkomsten, workshops en congressen gaat organiseren. Ook belangstelling? Welkom! Meer informatie is te vinden op www.dde.earth.